https://dierpas.nl/
Sluiten
Ontstaan en achtergrond van de Dierpas

De Dierpas is ontstaan door de behoefte van een groep dierenartsen in de regio Zwolle. De praktijk waar het begonnen is, Dierengezondheidscentrum Boven-Veluwe in Wezep, krijgt in de vakantieperiodes veel dieren van eigenaren die die op een vakantie adres in de buurt zitten. Vaak heeft het dier een medische historie die de eigenaar niet paraat heeft, maar natuurlijk wel belangrijk is voor een goede diagnose en behandeling.

 

De oplossing is een centraal medisch dossier dat (beveiligd) via internet bereikbaar is, en een pas waarmee eenvoudig toegang tot dossier te krijgen is. De Dierpas.

 

Dierenarts Bert Willemsen

De dierenartsen hebben partijen bijelkaar gezocht die de kaarten kunnen produceren en bedrukken (Kortho in Katwijk) en een softwarehuis dat ervaring heeft met internet software en medische dossier voor mensen (Innovadis in Enschede). Deze partijen hebben samen een bedrijf opgericht Dierpas bv, voor de ontwikkeling en uitrol van de Dierpas. Directeur is de dierenarts Bert Willemsen die hiervoor vrijgemaakt is.

 

De Stichting Nederlandse Datbank Gezelschapdieren is enthousiast over het initiatief, en zag voldoende raakvlakken om met kennis en financien te participeren in Dierpas. De NDG heeft het ook mogelijk gemaakt om aan de hand van het chipnummer het dossier van een onbekend dier te raadplegen. Levensreddend bij spoedgevallen.

 

Behalve het ontwikkelen van de website en de medische dossier software wordt er continue gewerkt om meer soorten dierenartsprogramma's te koppelen zodat steeds meer dierenartsen aangesloten worden. Op dit moment (september 2010) zijn er koppelingen beschikbaar voor Daisy, Viva, Aniwin, RxWorks en lopen de eerste testen met Animana. Dierpas werkt samen met de paktijksoftware is nadrukkelijk geen vervanger voor de praktijksoftware en zal dat ook nooit worden.

 

Naast het medisch dossier kunnen eigenaren een eigen logboek (persoonlijkdossier) van het dier bijhouden. In het medisch dossier kan de eigenaar niets aanpassen.

 

 
Log In